Hetty Gehring
Home biografie coaching workshops boek publicaties in English contact

Op zaterdag 9 november gaf ik in samenwerking met de NVZ een dag voor zangdocenten, op basis van het boek ‘Zing zoals je lacht’.

Ter gelegenheid van het nieuwe seizoen was er op zondag 22 september een workshop door Maria Luttikhuis over lichaamstaal.
Seizoensopening

Zangdocentendag in samenwerking met de NVZ

Dit jaar viert ILFZ, het Internationaal Liedfestival in Zeist, haar eerste lustrum. Ik verheug me erop om weer een bijdrage te leveren. Net als vorig jaar verzorg ik, samen met pianiste Heleen Vegter, geef ik drie coaching-sessies en een masterclass voor maximaal zes zangers. De coaching-sessies (die al eerder dan het festival zelf beginnen) zijn besloten. Tijdens het festival is er een openbare masterclass en ter afsluiting een presentatieconcert. Er wordt zowel aandacht besteed aan zangtechniek, waarbij zingen vanuit de stromende adem centraal staat, als interpretatie.

Voor wie: gevorderde amateurs, semi-professionele zangers en conservatoriumstudenten. Deelnemers voegen aan hun inschrijving een cv toe over zangervaring en niveau. Indien nodig kan er een opname worden gevraagd.

Wanneer: Besloten sessies zijn op 4 en 18 april en op 9 mei. De openbare masterclass is op 10 mei en het presentatieconcert op 16 mei.

Meer info over deelname en hoe je aan te melden via de website van ILFZ.


Coaching en masterclass in het Liedfestival in Zeist

Nieuw in het ILFZ-festival is de samenwerking met zangdocente Inge van Keulen en pianiste Hilde Stoker. Met zijn drieën geven we een workshop voor amateurzangers over Robert Schumanns liedcyclus Maria Stuart. Bij opgave kun je aangeven aan welke twee (van de vijf) liederen je het liefst zou willen werken. We proberen daarmee zoveel mogelijk rekening te houden. Alle deelnemers zingen in het presentatieconcert één lied.

Voor wie: Maximaal tien amateurzangers van ieder niveau.

Wanneer: De workshop is op 10 mei en het presentatieconcert op 16 mei.

Meer info over deelname en hoe je aan te melden via de website van ILFZ.


Maria Stuart liederen in het Liedfestival in Zeist

Ben je op zoek naar nieuwe zang- en ademoefeningen voor je leerlingen, vraag je je af wat deze manier van zingen specifiek maakt, ben je benieuwd hoe Margreet Honig hiermee werkt, en wat ik van haar heb geleerd? En vind je het leuk collega's te treffen? Op zaterdag 13 juni geef ik opnieuw een cursusdag voor zangdocenten.

In het ochtenddeel werken we uit mijn boek Zing zoals je lacht, en is er ruimte voor discussie. 's Middags werk ik graag met drie zangers 30 minuten individueel. Je kunt zelf zingen, of een leerling meebrengen die gaat zingen. Voor een pianist wordt gezorgd. Ik hou de dag graag kleinschalig, en ben daarom op zoek naar maximaal 8 docenten. De dag gaat door bij 6 aanmeldingen.

Kosten: € 75,00 (Extra kosten bij individuele coaching 's middags: € 30,00)

Waar: cultureel centrum Parnassos Utrecht

Tijd: van 11.00 - 17.00 uur


Zangdocentendag: zingen vanuit de stromende adem - een methode