Hetty Gehring
Home biografie coaching met wie werk ik boek/publicaties blog in English contact

In het ochtenddeel werken we aan techniek. Hoe werken tekst, resonantie, adem en ademsteun samen? Wat betekent ‘vrijer’ zingen, en ‘beter stromen’? We doen oefeningen uit het boekje ‘Zing zoals je lacht’, en er is ruimte voor vragen.

 In het middagdeel onderzoeken we aan de hand van de liederen Der Tod und das Mädchen en An die Musik van Schubert hoe de techniek de interpretatie kan bevruchten. Er wordt verwacht dat je beide liederen instudeert, zodat we er met elkaar die middag goed over kunnen praten (‘wat kom je zoal tegen’) en aan kunnen werken.

De workshops kunnen afzonderlijk van elkaar gevolgd worden. Maar workshop II verwijst naar de techniek van het ochtendeel, dus het is aan te raden de ochtendsessie ook mee te komen doen.

Er kunnen maximaal 15 zangers deelnemen. Aanmelding gaat via de website van ILFZ.

Workshop I: donderdag 24 mei, van 10.30 tot 12.15 uur

Workshop II: donderdag 24 mei, van 14.00 tot 16.30 uur

Locatie: KunstenHuis, Markt 3 in Zeist


Met zes gevorderde zangers gaan pianiste Heleen Vegter en ik in verschillende sessies werken aan twee liederen naar keuze. Deze masterclass is een onderdeel van ILFZ, dat dit jaar plaatsvindt van 17 tot 26 mei.

De interpretatie staat centraal: het samenspel tussen pianist en zanger, tekstbegrip, en techniek als zij ten dienste staat hiervan. De eerste twee masterclasses, op 30 maart en 13 april,  vinden plaats in het KunstenHuis in Zeist en zijn besloten, de andere twee zijn geprogrammeerd in het festival zelf, op 18 en 25 mei. De laatste is openbaar. Op die dag is er ook een slotpresentatie met publiek.

Aanmelden kan via de website van ILFZ, in eerste instantie  door een C.V. in te sturen. Op de website lees je alle details en ook alles over de precieze tijden, locaties en kosten.


ILFZ festival Zeist: Masterclass voor gevorderde zangers

Geïnspireerd door mijn jarenlange lessen bij Margreet Honig, heb ik in Zing zoals je lacht  aan de hand van 25 vragen geprobeerd te duiden wat zingen vanuit de stromende adem betekent. Het gaat om een natuurlijke manier van zingen, waarin alles met elkaar optimaal samenwerkt, net zoals bij lachen. Op deze dag, in samenwerking met de NVZ, doen we de belangrijkste oefeningen doen uit het boek. Er er is ruimte voor vragen en discussie.

 ’s Middags werk ik individueel werken met drie zangers (docenten of een van hun leerlingen), zodat we kunnen horen hoe het zingend uitpakt. Als je daarvoor interesse hebt, geef dat dan even aan. Voor een pianist wordt gezorgd.

Locatie: nader te bepalen, in het centrum van het land

Tijd: 9 november 2019, van 11.00 tot 17.00 uur. Inloop vanaf half 11.

Opgeven: per mail via hettygehring@zangatelier.nl

kosten € 40,-
Workshop ‘Zing zoals je lacht’ voor zangdocenten

ILFZ festival Zeist: Workshops ‘Zing zoals je lacht’